CAMPANYA 2021

respectam.pallarssobira.cat

Tanca amb èxit el cicle "Art contra les violències de gènere"

Arts contra les violències de gènere!

Activitats realitzades

Programació

Del 22 de maig al 30 de juny el Pallars Sobirà s’omple d’art per sensibilitzar sobre les violències de gènere.

S’han seleccionat 8 propostes d’artistes de l’Alt Pirineu que es podran veure als diferents municipis de la comarca amb gran diversitat de disciplines artístiques (música, teatre, circ, dansa, performance, arts visuals, poesia i escultura)

El projecte està impulsat pels ajuntaments de la comarca del Pallars Sobirà i el Consell Comarcal (Servei SIAD)  amb el pressupost provinent del “Real Decreto-Ley de medidas urgentes para el desarrollo del Pacto de Estado contra la violència de genero”.

La proposta  té per objectiu sensibilitzar des de l’art sobre les violències que pateixen les dones, sovint invisibilitzades, però també és una manera de donar suport i recolzament als i les artistes de les nostres comarques pirinenques i reafirmar que la cultura és un bé essencial.

Totes les obres respectaran les mesures establertes vigents per a la prevenció del COVID-19.

Per a més informació podeu contactar amb l’ajuntament corresponent.

b

Notícies relacionades

Fotografies Art contra la violència de gènere 2021

i

Descripció espectacles Art contra la violència de gènere 2021

Espectacle "Ataràxia" - Art Contra les violències de gènere

La companyia NTlades Pallars, de circ, teatre i dansa va oferir l’espectacle ATARÀXIA fent una reivindicació contra la violència de gènere. Aquest es va representar el dissabte 22 de maig de 2021 a Ribera de Cardós i dijous 24 de juny de 2021 a Esterri d’Àneu

Espectacle "ReSanàncies" - Art Contra les violències de gènere

“Al so es troben les forces que tot el conformen. En el silenci, la meva veu”

Una proposta de concert multisensorial d’apreciació i experimentació sonora amb la veu i instruments musicals (bols tibetans, acordió, teclat i baix elèctric).

Sons que es teixeixen produint diverses ressonàncies que formen una xarxa de músiques i poesia. Es contrasten els textos poètics de tres dones de diferents moments històrics amb alguns textos creats especialment per a aquesta performance. Aquesta proposta busca trascendir en un acte artístic de les nostres pròpies experiències amb la violència de gènere i d’altres tipus. Explorant amb sons i músiques hem sentit la vivència de ressonar i curar, d’aquí el nom de l’obra ReSanancies. Una mixtura entre sonar, ressonar i sanar tot dolor recordat o oblidat que no ens permet ser lliures, encara.

Espectacle realitzat el diumenge 30 de maig de 2021 a Esterri de Cardós i el diumenge 13 de juny de 2021 a Son

Espectacle "BioLentes" - Art Contra les violències de gènere

L’espectacle BioLentes. Cronograma incomplet de les violències ofereix un recorregut històric per les opressions de gènere que hem viscut les dones d’arreu del planeta, posant especial atenció en els territoris de muntanya. És un espectacle que està en revisió i ampliació permanent, ja que la llista de violències en clau de gènere no s’acaba mai.
L’espectacle combina el recital poètic, amb textos propis d’Ivet Eroles, recitats per ella mateixa, i la dansa teatre, a càrrec de Noemí Busquets, ballarina i artista polifacètica.

Espectacle realitzat el divendres 18 de juny de 2021 a Gerri de la Sal i el divendres 25 de juny de 2021 a Tavascan

Espectacle "Purga't" - Art Contra les violències de gènere

Performance i música a càrrec del Col.lectiu “Artèria” .Un espectacle de música i performance, una instal·lació, un camí sensorial on l’espectador/a acompanya una dona a través de tot el seu procés amb les violències sexuals i finalment a la feina de netejar-se de totes les càrregues, judicis i vergonyes.

Espectacle realitzat el dissabte 19 de juny de 2021 Alins i el dissabte 26 de juny de 2021 a la Guingueta d’Àneu

Presentació "El meu cos té preu, la meva vida no té valor" - Art Contra les violències de gènere

Presentació de l’obra escultòrica amb l’artista Ariadna Solanes. Presentació, amb l’autora a les 12h, de les escultures en guix que ens parlen sobre la cosificació i la prostitució.

Espectacle realitzat el diumenge 20 de juny de 2021 a Tírvia 

Espectacle "Violències, Guerra civil i postguerra al Pallars" - Art Contra les violències de gènere

VIOLÈNCIES DE GÈNERE EN EL PERÍODE DE LA GUERRA CIVIL I LA POSTGUERRA AL PALLARS SOBIRÀ. Art, guerra civil i reconstrucció de memòria a càrrec del Col·lectiu LERA

EL PROJECTE PRETÉN RECONÈIXER, CONÈIXER I CREAR MEMÒRIA AL VOLTANT DE LES VIOLÈNCIES QUE VAN SUCCEIR DURANT LA GUERRA CIVIL CENTRANT-NOS, EN AQUESTA OCASIÓ, EN LES DONES QUE VAN QUEDAR UN COP VAN HAVER-HI ELS AFUSELLAMENTS (VIDUES, GERMANES, MARES) I LES DONES QUE VAN PARTICIPAR EN LA GUERRA DES DEL FRONT.

“Fer visibles aquelles persones que sembla no hagin existit mai és un acte de justícia comunitària. La por a les represàlies, a que tornessin aquells temps i les directrius,
implícites o explícites de “tapar-ho tot”, tal com va passar a les fosses, va comportar que es generessin unes ferides profundíssimes i un oblit col·lectiu per a les generacions que hem vingut al darrere, que hem anat heretant generació rere generació”

Espectacle realitzat el dijous 24 de juny de 2021 a Espot i el diumenge 27 de juny  de 2021 a Pujalt 

Performance “I tu què fas si” Vilamur - Art Contra les violències de gènere

 “I tu què fas si”, teatre performance de Gadi Romero i Tati Finchi.

La proposta que us presentem es basa en la creació de situacions teatrals basades en l’humor que creen debat sobre la violència de gènere. A través de dos personatges, dones un xic esperpèntiques es recreen situacions reals on es donen violències de gènere, per visibilizar que molts cops la realitat supera la ficció.

Espectacle pendent de realitzar-se a Vilamur

Espectacle "Ximpanzé" - Art Contra les violències de gènere

Ximpanzé és un espectacle de petit format de la Cia. Inevitables, un monòleg basat en històries reals que narra la història del Marc, un home trans de 42 anys, embarassat de 8 mesos, que ens explica la seva vida, en arribar a la consulta de ginecologia i sentir-se observat per les altres pacients.

Amb un diàleg que es dirigeix directament al públic, Ximpanzé és un espectacle que vol reflectir, a partir d’històries reals, i amb el suport audiovisual d’entrevistes fetes a testimonis que ho han viscut en primera persona, com pot ser la vida d’una persona trans que, en molts moments de la seva vida s’ha sentit com un mico de fira davant dels ulls de les altres persones.

Espectacle realitzat el diumenge 27 de juny de 2021 a Llavorsí i el divendres 9 de juliol de 2021 a Montesclado

Descarrega el manifest de la Campanya

I llegeix-lo a la teva Festa Major o Acte! Si vols el pots descarregar en mp3

Vols gots per a la teva Festa?

Tenim gots reutilitzables de la campanya mida gran i ample que pots demanar a la deixalleria. Recorda que s’han de tornar nets.

Fem difusió a les xarxes #NomesSiesSi

Col·laboreu a donar difusió a la campanya, amb fotos i missatges a Instagram, facebook, Twitter amb l’etiqueta #NomesSiesSi

Registreu els casos que hagueu detectat a la vostra festa

Descarregueu i imprimiu el full de registre (en format XLS o PDF) abans de la festa, anoteu els incidents al full i envieu una foto o el document per email a arubio@pallarssobira.cat

Consulta anteriors campanyes

La vostra col·laboració és imprescindible!

Feu que les vostres Festes Majors siguin també lliures de violències masclistes!

Aquesta iniciativa esta impulsada per tots els Ajuntaments del Pallars Sobirà amb el fons del pacte d’Estat contra la violència de gènere amb la coordinació tècnica del SIAD (Servei d’Atenció i Informació a les Dones) i el suport de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà i el suport de comissions de festes i altres entitats de la comarca.

Posa’t en contacte amb nosaltres i adheriu-vos-hi!  siad@pallarssobira.cat // 973620107